Westerlaan 23 3731 EK, De Bilt
Bel nu! 030 220 2045
Ljoeba Vroegindeweij - Fysiotherapie - De Bilt

Wat vinden anderen van mij?

”Een praktijk waar naar je geluisterd wordt. Na 1 behandeling vrijwel geen pijn meer in mijn schouder. Ljoeba heeft enorm veel vakkundige kennis en neemt haar tijd tijdens de behandelingen. Ik kan haar praktijk aan iedereen aanbevelen.”

Over mij

Mijn naam is Ljoeba Vroegindeweij-van Schothorst (De Bilt, 1960), praktijkhouder van Fysiopraktijk “In Balans” in De Bilt.

Mijn loopbaan, als fysiotherapeut startte in het Ziekenhuis. In die 16 jaar op de revalidatieafdeling heb ik niet alleen veel verschillende aandoeningen gezien en behandeld maar ook gezien/ervaren dat mensen op een heel verschillende manier met hun klachten/beperkingen omgaan.

In deze periode merkte ik dat de behandeling voornamelijk gericht is op de klacht, en deze niet te plaatsen in een breder verband. Het waarom van de klacht en daarmee het ontstaan van de klacht kreeg te weinig aandacht.

Deze manier van kijken is de basis geweest voor mijn verdere professionele ontwikkeling en daarmee mijn visie op fysiotherapie.

Na het  behalen van mijn theorie- en praktijkexamens en de daarbij behorende coschappen (2016) bied ik naast fysiotherapie ook osteopathie aan.

De combinatie van fysiotherapie en osteopathie heb ik bewust gekozen omdat ik hier betere resultaten mee behaal dan wanneer de behandeling vanuit de afzonderlijke disciplines wordt aangeboden.

Scholing

1986    Meridiaantherapie Shiatsu
1993   |   Manuele Therapie concept Maitland
1996   |   Oedeemtherapie/ Lymfdrainage ad modum Vodder
1997   |   Zwangerschapsfysiotherapie( Pre-postpartum fysiotherapie)
1998   |   Bekkenbodemdysfunctie/ Incontinentie fysiotherapie
2004-2008     Viscerale Manipulaties concept Barral
2009-2016   |   Osteopathie opleiding bij IAO en College Sutherland
2018   |   Fasciatherapie FIT concept
2018   |   Mindful Fysiotherapie bij PsychoFysio opleidingen
2019   |   Dry Needling Myofasciale Triggerpoint

Lid KNGF nr.58763
Lid MLDV nr.1516
Lid NVFL
Lid NVFB
BIG geregistreerd
CKR geregistreerd

Over de praktijk

Fysiotherapie en Osteopathiepraktijk ”In Balans” biedt een totaal concept voor intensieve behandeling van uiteenlopende klachten.

In mijn praktijk richt ik mij niet alleen op de behandeling van de klacht maar zoek ik met de patiënt naar hoe de klacht is ontstaan en hoe deze in de toekomst vermeden kan worden. Hierdoor staat niet alleen herstel maar ook het voorkomen van de klacht centraal in mijn therapeutische benadering.

Het duidelijk in beeld brengen van de relatie tussen klacht en oorzaak en dit helder voor het voetlicht brengen is dan ook een kernkwaliteit van mijn praktijk.

Centraal in de osteopathie staat het zoeken naar de oorsprong van een klacht en deze in een groter verband te zien.  Door alle fasciale (omhullende vliezen van organen en spieren) ketenwerkingen erbij te onderzoeken kun je de klacht beter behandelen.

Het inzicht dat spanningen een verminderde mobiliteit van de organen kunnen geven, helpt de patiënt ook in die richting te zoeken naar een eventuele oorzaak van het ontstaan van de klacht.

Het  in begrijpelijke taal kunnen uitleggen hoe en waardoor de klacht is ontstaan en wat het lichaam nodig heeft om te genezen is een essentieel element om weer “ In Balans” te komen

Door bijvoorbeeld veranderingen aan te brengen  in je gewoontepatronen kan je vaak klachten en daarmee  leed later voorkomen.

Op basis van mijn ervaringen weet ik dat bijvoorbeeld stress een belangrijke veroorzaker kan zijn van klachten. In mijn therapie speelt ontspanning en daarmee stress reductie dan ook een belangrijke rol.

Mijn therapie vraagt dus dat je actief meedoet om de eventueel ongezonde gewoonten te wijzigen/verminderen om je gezondheid te verbeteren.

Dry Needling

Dry needling richt zich op de behandeling van de, meestal al langer bestaande, spierklachten. Deze behandelvorm hoort al sinds een aantal jaren...

Viscerale therapie volgens Barral

Viscerale therapie volgens Barral – In Balans, De Bilt Het viscerale(orgaan) systeem is neurologisch en mechanisch sterk verbonden met het...

Mindful Fysio

Ervaart u klachten zoals gespannen spieren, piekeren, vermoeidheid, uitputting, rusteloosheid, concentratieproblemen of slaapstoornissen? Of zou u...

Manuele Therapie

Een manueel therapeut is een fysiotherapeutspecialist die extra expertise heeft met betrekking tot klachten aan het bewegingsapparaat. Het...

Fasciatherapie

Fascia is het officiële woord voor de bindweefselvliezen die alle spieren, gewrichten, botten en organen omgeven. Deze vliezen vormen een geheel...

Zwangerschapsfysio

Tijdens de zwangerschap krijgen vrouwen te maken met een verandering van het lichaam. Dit kan resulteren in zwangerschapsklachten, zoals...