Westerlaan 23 3731 EK, De Bilt
Bel nu! 030 220 2045
Bekkenbodem

Bekkenbodemtherapie en Incontinentietherapie – In Balans, De Bilt

Bekkenfysiotherapie is een bewezen therapie bij slecht functioneren van de bekkenbodemspieren en bij overprikkeling van de blaas en de darmen.
De bekkenbodem ondersteunt de buikinhoud, zoals b.v. de blaas, baarmoeder en darmen. De bekkenbodem heeft een sluitfunctie om urine en ontlasting goed op te kunnen houden.
Ontspanning van de bekkenbodem en een goede doorbloeding van de blaaswand en darmen, zorgen ervoor dat u goed kunt plassen en ontlasten en prettig kunt vrijen.

Als de bekkenbodem niet goed functioneert kunnen klachten ontstaan. Bekkenbodemtherapie is een methode waarbij je leert de spieren van de bekkenbodem te voelen en bewust te gebruiken. Ook leer je welke belastingsinvloeden er zijn die de bekkenbodem kunnen beïnvloeden. Verkeerde (werk)houding, te weinig beweging of verklevingen en littekenweefsel na buikoperaties hebben allemaal een slechte invloed op het functioneren van de bekkenbodem.

Spanning en emotie kan je vaak in je buik voelen, denk maar aan “in je broek plassen van angst”. Deze gevoelens kunnen ook een invloed hebben op de functie van de blaas en darmen, net als verkeerd (gehaast) toiletgedrag.

Seksueel traumatische ervaringen hebben ook een erg grote invloed op de bekkenbodem en de bekkenorganen. In de stille en rustgevende praktijkruimte leer je door bewustwording en ontspanning van de bekkenbodem dat het verleden draaglijker kan worden, en de klachten kunnen verminderen of weggaan.

Tarief
40,-Per halfuur

Wilt u een afspraak maken?

Bel dan direct naar 030 220 2045

Wat vinden andere van mijn specialisaties?

There are no reviews yet. Be the first one to write one.

Beoordeel mijn specialisaties