Westerlaan 23 3731 EK, De Bilt
Bel nu! 030 220 2045
Oedeemtherapie

Oedeemtherapie – In Balans, De Bilt

Het menselijk lichaam bestaat voor 2/3 uit vocht. Dit vocht bevindt zich in en rondom alle lichaamscellen, bloedbanen,lymfebanen en de hersenbanen. Zeer veel processen verlopen via dit lichaamsvocht. Zoals het vervoer van zenuwprikkels, hormonen of schadelijke stoffen (b.v. bacteriën) en het uitwisselen van stoffen (b.v. bouw-en afbraakstoffen) en/of van gassen (b.v. zuurstof en koolzuurgas).
Dus deze processen zijn heel belangrijk voor de waterhuishouding van het lichaam. Het lichaam is in een optimaal evenwicht als de waterhuishouding in een optimale conditie verkeert.

Het lymfstelsel (lymfvaten en lymfknopen) speelt een belangrijke rol bij het scheppen en onderhouden van de ideale leefomgeving voor onze lichaamscellen. Het is namelijk de lymfe die hierin een voedende, zuiverende,en drainerende rol vervult. Lymfdrainage is dus een normale, natuurlijke functie in ons lichaam. De doorstroming kan bemoeilijkt worden door ziekte, stress, of als gevolg van een ongeval of operatie.
In dit geval kan de drainage van de lymfe manueel (met de handen) geoptimaliseerd worden.

De Manuele Lymfdrainage volgens de methode Vodder (MLDV) is een zachte massagevorm en is op het hele lichaam toepasbaar.
De behandeling heeft als doel de vochtdoorstroming te stimuleren en eventuele stagnatie op te heffen, de immuniteit (weerstand) te verhogen, de stress te verlagen en het hormonale stelsel te optimaliseren.
Ook kan de behandeling ondersteund worden door lymftape aan te brengen of te zwachtelen.

De behandelbare klachten met MLDV zijn heel divers n.l.:
• Oedeem/zwellingen na ongeval of operatie.
• Verstuikingen.
• Bloeduitstortingen.
• Spierpijnen en spierletsels.
• Dystrofieen.
• Klachten als gevolg van stress b.v. slapeloosheid, concentratieverlies, constipatie, diarree, hoofdpijnen.
• Keel-, neus-, en ooraandoeningen.
• Orgaanklachten.

Tarief
48,75Per 45 min

Wilt u een afspraak maken?

Bel dan direct naar 030 220 2045

Wat vinden andere van mijn specialisaties?

There are no reviews yet. Be the first one to write one.

Beoordeel mijn specialisaties